NUFL: Het achtste deel van Harry Potter?!

Dit is het eerste artikel in de rubriek "Nieuws Uit Fandom Land" (NUFL). Dit keer gaat het over een van de grootste fandoms ooit: Harry Potter.


Afgelopen vrijdag verscheen een artikel op Pottermore met de mededeling dat er "een achtste deel" aan komt. Ik werd meteen enthousiast. Er komt een nieuw boek?! Helaas voor mij en vele anderen; het verhaal wordt niet verteld door middel van een boek, maar door een toneelstuk.

Het achtste deel, dat Harry Potter and the Cursed Child gaat heten, gaat verder waar het zevende deel ophield en is daarmee officieel het achtste deel. Cursed Child klinkt als iets met een hoog horrorgehalte, maar zodra je de samenvatting hebt gelezen is de titel erg begrijpelijk. Hier de samenvatting zoals 'ie op Pottermore staat:

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.
While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Nog even terug naar de titel: wie zou the Cursed Child zijn? Is het Harry Potter, omdat ongeluk hem achtervolgt? Is het Albus Severus Potter, omdat hij zo'n verschrikkelijke naam heeft ("one of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew")? Of is het James Sirius? Dat arme kind wordt als eerstgeborene niet eens genoemd in de samenvatting en alle roem gaat naar zijn broertje.

Het toneelstuk zal worden opgesplitst in twee delen, volgens Pottermore wegens "the epic nature of the story". Hm, oké, dat zullen we nog wel zien.
Het is nog niet bekend wie er in het toneelstuk gaan spelen. Zien we Daniel Radcliffe misschien als Harry Potter? Komt Teddy Lupin erin voor en zo ja, wie gaat hem spelen (ik heb een zwak voor Teddy, want Teddy is cool)? Zien we Neville terug als hotte professor?
Ik hoop dat er geen relatieproblemen komen tussen Harry en Ginny, aangezien Rowling een tijd geleden aangaf dat ze een beetje spijt had van hun relatie. En stiekem hoop ik dat Rose en Scorpius een stelletje worden. Gewoon, omdat het kan. En om te laten zien dat Slytherin zijn niet betekent dat je evil bent. Oh ja, en ik zou het waarderen als er niemand dood zou gaan. Bedankt.

Veel fans zijn niet erg enthousiast met het nieuws over het toneelstuk. Zo las ik dingen als: "Ik denk niet dat het heel bijzonder is zonder special effects." en "Ik had liever een boek over de Marauders."
Volgens J.K. Rowling zullen we begrijpen waarom er voor een toneelstuk is gekozen zodra we het zien.
Het is nog maar de vraag of wij Nederlanders het toneelstuk kunnen zien, want het toneelstuk zal worden opgevoerd in the Palace Theatre in Londen. Hopelijk wordt het gefilmd en hoef je niet per se naar Londen (oh wat erg, een excuus om naar Londen te gaan). Of nog beter natuurlijk: een verfilming.

Wat vind jij van dit nieuws? Zou jij het toneelstuk willen zien?

Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten